Back to All Events

Op reis met Wō, ontspannen en bijleren met ervaringsdeskundigen


  • Wo Mas de fonbonne Joyeuse Frankrijk (map)

Wō, omgaan met autisme lanceert een nieuw initiatief “Verwenweek voor ouders van een kind met autisme”.

Wō organiseert in de Ardèche verwenweken voor ouders van een kind met autisme waarbij de rust van de ouders centraal staat. We besteden veel aandacht aan het uitwisselen van informatie, het delen van ervaringen en het aanleren van ontspanningstechnieken. De informele sfeer maakt het mogelijk te genieten én inspiratie op te doen. (aantal deelnemers: minimaal 5 maximaal 10). De reizen gaan door in een vakantiehuis te Joyeuse op een domein van 12.000m², met zicht op een natuurgebied en met privé zwembad. Het huis is voorzien van alle comfort.

Deze reis gaat de eerste keer door op 22/9/2019 tot 28/9/2019

Interesse? Neem contact op aangezien er een beperkt aantal inschrijvingen is (maximaal 10 personen). Op 28/8/2019 is er een infomoment over deze unieke reis. Van 19 u tot 21 u bij Wō, omgaan met autisme. (Donderij 16, 9680 Etikhove). Indien mogelijk, geef een seintje als je komt.

Achtergrond:

Onderzoek heeft uitgewezen dat ouders van kinderen met autisme meer stress ervaren dan ouders zonder een kind met autisme maar ook meer stress ervaren dan ouders van kinderen met een andere zorg.

De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat de zorg voor een kind met autisme een stuk meer eisend is omdat de noden van het kind steeds wijzigen. Er moeten steeds nieuwe of andere oplossingen gezocht worden voor veranderende  noden van het kind gedurende de levensloop waarbij rekening moet gehouden worden met de aanwezigheid van sterktes en zwaktes.  Een ander aspect is dat de omgeving vaak te weinig over autisme weet waardoor de ouders soms weinig (h)erkenning krijgen van hun omgeving. Tenslotte twijfelen ouders van kinderen met autisme vaak over hun eigen competentie als ouder omdat ze dagelijks veel moeilijkheden ervaren en vaak de steun van de omgeving missen.

Om deze reden wordt de steun aan ouders van kinderen met autisme het best opgebouwd op drie peilers:

1.      Het geven van informatie over autisme

2.      Het delen van ervaringen

3.      Het stimuleren van zelfzorg

Alle activiteiten van Wō zijn gebaseerd op deze activiteiten. Met de organisatie van reizen voor ouders van kinderen met autisme willen hierin nog een stap verder gaan door in een heel rustgevende omgeving even weg van de dagelijkse realiteit met gelijkgestemden tot rust te komen. Bovendien worden er ontspanningstechnieken aangeleerd omdat dit net één van de belangrijkste technieken is om de kalmte te bewaren in stressmomenten. Tijdens deze week wordt er niets opgedrongen en doet iedereen mee aan activiteiten volgens eigen behoefte. Het belooft een zeer inspirerende en rustgevende week te worden in La Douce France!

Kostprijs voor 1 week (6 nachten): 715 Euro all-in: verblijf, eten, relaxatietherapie en sessies over autisme + externe activiteiten. (enkel vervoer is zelf te regelen)