Back to All Events

Avondworkshop: Autisme en vrijetijdsbesteding

  • Wō, omgaan met autisme 16 Donderij Maarkedal, Vlaanderen, 9680 Belgium (map)

Help! Mijn kind met autisme speelt bijna nooit…

Vrijetijdsbesteding bij mensen met autisme is een bijzonder moeilijk gegeven omdat ze de verbeelding missen om deze zelf in te vullen. Bovendien is het speelgoed dat je in de winkel koopt vaak totaal niet aangepast waardoor het eerder kapot wordt gemaakt of in de hoek vliegt. Tijdens deze vorming gaan we eerst dieper in op de redenen waarom dit niet vlot verloopt en hoe dit wordt vertaald in gedrag. Daarna bespreken we verschillende oplossingen gaande van aangepast speelgoed kopen,over het aanpassen van speelgoed tot voorbeelden om zelf speelgoed te maken. Deze cursus is gericht naar ouders, grootouders en professionals.

Kostprijs: 30 Euro/pp voor een vorming van 2,5 uur.

Reserveren en betalen vormingen en inspiratiedagen kan op twee manieren:

1. via overschrijving : ga naar inschrijven en tarieven voor meer informatie.

2. via creditcard: ga naar reserveren en betalen om procedure af te handelen.

Earlier Event: October 17
Partners in autisme - Praatgroep