“Autisme begeleiding houdt voor mij in dat ik ouders en mensen met autisme leer om door de autismebril kijken waarbij we zowel oog hebben voor de sterktes als voor de moeilijkheden bij het omgaan met autisme. Dit doe ik in een familiale rustige omgeving waar iedereen even belangrijk is”.

“Autisme begeleiding houdt voor mij in dat ik ouders en mensen met autisme leer om door de autismebril kijken waarbij we zowel oog hebben voor de sterktes als voor de moeilijkheden bij het omgaan met autisme. Dit doe ik in een familiale rustige omgeving waar iedereen even belangrijk is”.

 

Individuele autisme begeleiding

Wō is een autismebegeleidingsdienst voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme.
Hierbij gaat bij jonge kinderen vooral de aandacht naar de ouders om hen te begeleiden in de specifieke gevolgen van autisme bij hun kind. Bij pubers en volwassenen kan de omgeving betrokken worden indien dit gewenst is. Thuisbegeleiding is ook mogelijk.

Tijdens individuele gesprekken bekijken we welke impact autisme in jouw leven heeft of dat van je kind. Welke zaken het zwaarste doorwegen en waar we kunnen aan werken.

Stap voor stap bekijken we welke mogelijkheden er zijn om de meest dringende problemen aan te pakken. Hiervoor staan we stil bij het autistisch denken om van daaruit naar de toekomst te kijken.

Oplossingen ontstaan altijd vanuit jouw sterkte of deze van je kind. Mijn deel bestaat uit het leren kijken naar jezelf of je kind vanuit doorgedreven kennis over autisme en het aanbrengen van mogelijke oplossingen die we dan samen aanpassen op maat van jouw situatie. Er bestaan geen standaardoplossingen. Elke mens is uniek en vanuit deze eigenheid werken we naar individuele compensatietechnieken.

Deze individuele begeleidingsmomenten kunnen aangevuld worden met workshops en inspiratiemomenten indien gewenst.

Dit gebeurt allemaal in een rustig en gezellig kader. Door mijn persoonlijke benadering waarbij ik bewust kies voor zo weinig mogelijk tijdsdruk en een familiale sfeer (zonder in te boeten aan kwaliteit), hoop ik mensen de noodzakelijke basisrust te geven zodat begeleidingsmoment niet alleen een moment is om bij te leren maar ook om te ontspannen en ervaringen te delen.

Uit onderzoek blijkt dat zelfzorg zowel voor de ouders als voor de persoon met autisme enorm belangrijk is om de vele stressmomenten beter aan te kunnen. Ik wil van Wō een plek maken waar ontspannen, individueel advies op maat verkrijgen en delen van ervaringen mogelijk is.

Om tegemoet te komen aan drukke agenda’s van ouders, is avondconsultatie mogelijk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Uitzonderlijk kan dit ook op zaterdagvoormiddag. Gelieve steeds contact op te nemen voor een afspraak.

Individuele autismebegeleiding kost 50 Euro/uur.


Getuigenissen over de begeleiding en de opleidingen geven een beeld over de dienstverlening.

Je vindt Wō ook terug op de volgende websites:

https://www.vindeentherapeut.be

https://vindeencoach.be