Gastcollege aan de Arteveldehogeschool

Gastcollege aan de Arteveldehogeschool

Wat een fijne ervaring was het gisteren om aan een héél geïnteresseerde groep studenten van de Arteveldehogeschool een gastcollege te mogen geven! Ik heb een verdiepingsmoment over autisme verzorgd in het kader van hun profilering in het inclusief werken. Deze studenten zitten in het derde jaar van de bacheloropleiding “Pedagogie van het jonge kind”.

De vele voorbeelden en praktische tips werden geapprecieerd. Het is vooral héél motiverend om te merken dat ze vanuit een oprecht engagement heel veel willen bijleren over autisme en vooral over wat je kan doen als begeleider. Het op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak van gedrag, het betrekken van de context en het formuleren van oplossingen in kleine stapjes nemen ze mee maar vooral ook het gebruik maken van de sterktes en van wat goed loopt in het zoeken naar oplossingen!

Wil je meer info over deze opleiding? Klik op onderstaande link.

https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bachelor/pedagogie-van-het-jonge-kind

Eerste Vlaamse Autisme Congres

Eerste Vlaamse Autisme Congres

0